Mijn huisdier & ik

Mijn huisdier en ik


Wil jij je huisdier in het zonnetje zetten, wacht dan niet langer en stuur  een berichtje. Stuur een foto van jou met je huisdier en vertel waarom jij zo van je huisdier houdt. We willen van alles van je huisdier weten. Bijvoorbeeld: Hoe heet hij of zij, hoe oud is hij /zij, waarom is hij/zij zo lief enz.  En als jouw huisdier in Mare Magazine wordt geplaatst, krijgt jouw huisdier iets lekkers en of iets leuks. 
Stuur je bericht naar: mm@obsdemare.nl
 
 
Hallo ik ben Romaisha
 
Ik zit in de klas bij meester Roland in B8. Ik ben hier pas begonnen in groep 6.
Mijn Poes heet Mira, zij is anderhalf jaar oud. Zij was zwanger en zij is vorige week (19-09-2023) bevallen van 5 kittens.
 
Toen ik wakker werd waren er al 2 geboren en de rest van de bevalling was ik erbij en ik kon het zien. Ze zijn allemaal rood, 2 zijn met witte vlekjes en 3 met alleen rood en ze zijn zo schattig. Ze kunnen jammer genoeg niks zien en horen, je hoort ze ook vaak miauwen en niezen. Wij (mama. ik en mijn zus) durven ze nog niet alleen te laten toch moet het soms als wij weg moeten. Als het goed is gaan deze week hun mooie oogjes open en ik kan niet wachten tot ik met ze kan spelen. En met de poes gaat het heel goed alleen maakt ze zich veel zorgen als ze miauwen en ze vindt het heel raar als we ze optillen maar voor de rest gaat het goed.
 
 Heel veel groetjes en knuffels van mij & mijn poes Miira en de kittens.
   
Romaisha mag haar kittens namens Mare Magazine iets lekkers gaan geven!
 
Beste Mare Magazine,
Ik ben Djazzlyn en mijn hond heet Gigi. Gigi is 9 jaar oud. 
Ik heb haar gekregen toen ik 2 jaar was. 
Ze is altijd heel vrolijk en vriendelijk. 3 jaar geleden was ze er bijna niet meer geweest.
Ze was toen aangevallen door een grote herders hond.
Ze heeft toen een lange en zware operatie gehad. Maar gelukkig heeft zij het overleefd.
En ben ik blij dat ik haar nog heb.
Groet van Djazzlyn
 
  
Djazzlyn mag haar hondje namens Mare Magazine iets lekkers gaan geven! 
Beste Mare Magazine,
Dit zijn de kittens die ik samen met mijn zus en mama aan papa cadeau hebben gegeven voor de bruiloft van papa en mama. 
De witte heet Olivier (Ollie) en vind het leukste om met mij te knuffelen. De zwarte heeft Valentina (Tina) en die houd heel erg van spelen. Als ze moe zijn gaan ze gezellig samen in hun mandje slapen. Als ik uit school kom zitten ze samen voor het raam op mij te wachten. 
Merel (M2)
Beste Mare Magazine,
Ik ben Djazzlyn en mijn hond heet Gigi. Gigi is 9 jaar oud. 
Ik heb haar gekregen toen ik 2 jaar was. 
Ze is altijd heel vrolijk en vriendelijk. 3 jaar geleden was ze er bijna niet meer geweest.
Ze was toen aangevallen door een grote herders hond.
Ze heeft toen een lange en zware operatie gehad. Maar gelukkig heeft zij het overleefd.
En ben ik blij dat ik haar nog heb.
Groet van Djazzlyn


  
Merel mag haar kittens namens Mare Magazine iets lekkers gaan geven!
 
Mijn pup heet Loena, ze is nu 16 weken oud.
Ik houd super veel van haar, we kroelen vaak en soms vallen we dan samen in slaap.
Loena houdt van spelen met de bal en ik leer haar om te zitten en een pootje te geven. 
Fenna


Fenna mag haar pup namens Mare Magazine iets lekkers gaan geven!
  
 
Hallo ik ben Jade uit O4, ik wil jullie mijn poes laten zien. Ze heet Doughnut en is 1 jaar. Ik mocht haar als kitten ophalen op mijn 4e verjaardag. Ik vind Dougnut haar oren en staart zo mooi. Ze zijn donkerbruin, dat staat zo schattig.
We spelen graag samen en ook slaapt ze soms naast me in bed. Als ik ziek ben komt ze bij me liggen en gaat dan heel hard spinnen. Dat is een grappig geluid. Dat doet ze ook als ze blij is. Soms klimt Doughnut in onze gordijnen en dat vindt mijn mama niet leuk. Mijn poes is mijn beste vriendje. Ze is lekker zacht, maar haar nagels zijn heel scherp hoor. Doughnut eet graag meloen en soms geef ik haar een kattensnoepje. Lief is ze hè!?
  

Jada mag haar poes namens Mare Magazine iets lekkers gaan geven!
 
Onze kat (kater) heet Foekie en hij is een kruising tussen een blauwe rus en Europese korthaar. Hij weegt bijna 4 kilo, heeft groene ogen en is 12 jaar oud (64 mensjaren) Foekie is door zijn vorige eigenaar achtergelaten bij een hele lieve dierenarts en woont vanaf 2007 bij ons. Foekie heeft een voedselallergie en krijgt speciale voeding via de dierenarts. Ik hoopt dat Foekie de oudste kat van Nederland wordt en vind Foekie lief omdat hij,  ondanks zijn leeftijd, nog steeds speels is en haar altijd kopjes geeft (zie foto).    Liefs Julia


Julia mag haar kat namens Mare Magazine iets lekkers gaan geven!
 
  
 
Hoi ik ben Rochania,
Ik zit in M9 bij juf Astrid. Mijn konijn Snuffie is 5 jaar oud, Hij is heel lief en schattig. Ik aai hem graag. Hij is zacht en luistert goed naar mij. Er zit graag op mijn schoot. Hij weegt bijna 2 kg. Hij is bruin-wit van kleur. Verder heb ik een kip en een haan. Mijn kip is erg verwend en zit vaak tv te kijken. Jullie mogen haar ook bewonderen op You Tube. Maar zij is niet veilig bij mijn pa. Hij denkt vaak om er soep van te maken, dat is heel vervelend, dat hij mijn kip lust. Toch houdt mijn vader heel veel van de kippen. Groetjes Rochania
  
Rochania mag haar konijn namens Mare Magazine iets lekkers gaan geven!
 
 
Hoi ik ben Willemien, ik zit in B6 van meester Martin. Dit is mijn hond Pippa, het is een Yorkshire Terrier. Vroeger hadden we ook een York, hij is wel 16½ geworden. Pippa wordt 8 maart een jaar oud. Ze weegt maar 2½ kilo. Toen we haar net hadden moest ze heel veel leren. Ze was nog nooit eerder buiten geweest. Nu vind ze wandelen leuk. Ze is heel erg lief. Ze is het beste cadeau wat ik ooit heb gekregen.   Groetjes van Willemien & Pippa


willemien mag haar hondje namens Mare Magazine iets lekkers gaan geven!